Fleksibiliteten til WordPress

Forfatter profil bilde

av Kasper Aamodt

17.05.21 · 4 min read

Hvor fleksibel er WordPress? Dette er et ganske bredt spørsmål, men et fullstendig gyldig spørsmål med tanke på alle de forskjellige innholdsstyringssystemene (CMS) der ute. Kort sagt, WordPress er svært fleksibelt og praktisk talt ubegrenset i hva det kan tilby.

Men hva gjør WordPress så fleksibelt? Og hvordan kan dette tillate markedsførere å lykkes med rask, skalerbar og smidig innholdspublisering?

WordPress er åpen kildekode.

Programvare med åpen kildekode er programvare som er offentlig tilgjengelig på nettet for alle å laste ned gratis. Ingen betalingsopplysninger kreves, og det er ingen annonsegenererte inntekter som gjør den tilgjengelig for omtrent hvem som helst. Når kildekoden er lastet ned og lastet opp til en webserver, kan den berømte 5-minutters installasjonen kjøres. På dette tidspunktet vil du ha et fullt funksjonelt CMS.

Den eneste andre komponenten som trengs nå er et tema. Temaene er ganske selvbeskrivende. De er pakker som WordPress bruker for å “tematisere” fronten av et nettsted. Når et tema er lastet ned og aktivert i CMS, vil du ha en fungerende WordPress-side!

Mange tusen åpen kildekode-temaer utviklet av tredjepartsutviklere kan lastes ned og aktiveres fra CMS. WordPress kommer også fullpakket med noen få ut-av-boksen temaer (som Twenty Twenty-One, Twenty Twenty, etc.).

Videre er det også tusenvis av åpen kildekode-plugins tilgjengelig for nedlasting. Plugins fungerer ut av boksen og legger enten til en ny funksjon på et nettsted eller utvider eksisterende WordPress-funksjonalitet.

Skalerbarhet

Ut av esken er Themes et utmerket verktøy for de som trenger en enkel, funksjonell nettside med lite eller intet budsjett. Likevel ligger den virkelige kraften til WordPress i muligheten til å utvikle tilpassede temaer og plugins for å lage helt skreddersydde nettsteder. Som WordPress-byrå er det dette vi spesialiserer oss på.

I kjernen består WordPress av en håndfull basismekanismer som gir et solid grunnlag når du utvikler tilpassede temaer og plugins. Tilpasningsevnen og utvidbarheten til disse mekanismene er en av hovedårsakene til at WordPresss fleksibilitet er uendelig.

Ved å bruke de grunnleggende mekanismene som WordPress tilbyr – som innleggstyper, taksonomier, metafelt og brukere – har en utvikler alle verktøyene de trenger for å bygge et fullt tilpasset nettsted som CMS fullt ut driver.

Gutenberg

Gutenberg editoren er et nylig tillegg til WordPress. Dette gjør at innholdsblokker kan legges til redigeringsprogrammet for en side. Redaktøren og dens blokker er designet for å speile hvordan innholdet vil se ut visuelt på nettstedets forside, og tilbyr langt mer sømløs innholdsoppretting enn den forrige TinyMCE-redaktøren som gikk foran Gutenberg-redaktøren.

Dette har bidratt til å bringe WordPress nærmere “dra og slipp” nettstedbyggere og CMS-er uten å gå på akkord med WordPress kjernefunksjonalitet og fleksibilitet.

Gutenberg-editoren kommer med dusinvis av kjerneblokker, men lar også utviklere lage tilpassede blokker. Vi tilbyr tilpasset Gutenberg blockchain-utvikling som standard og har funnet ut at det virkelig har revolusjonert både adminopplevelsen til adminsiden, men også vår tilnærming til utviklingen av nettstedene vi bygger.

Multisite

En av de kraftigste aspektene ved WordPress er multisite-funksjonaliteten. Denne funksjonaliteten kommer pakket i standardinstallasjonen av WordPress og gir muligheten til å kontrollere flere nettsteder i en enkelt installasjon av WordPress.

Hvert nettsted har sitt dedikerte administrasjonsområde slik at det kan være helt eksklusivt for alle andre nettsteder på multisite-nettverket. Fordi alle nettsteder er plassert på en enkelt WordPress-installasjon og deler den samme kodebasen og databasen, kan adminbrukere raskt bytte mellom adminsider på forskjellige nettsteder uten å logge inn eller ut.

En typisk bruk for et multinettsted vil være et flerspråklig nettsted, som hver vil betjene et unikt land, region eller språk. Siden nettsteder deler samme kodebase, kan de dele ett enkelt tema hvis merkevaren og strukturen til hvert nettsted var lik. Omvendt, hvis hvert nettsted må være helt annerledes, kan de utvikle hvert sitt tema.

Avslutningsord

WordPress har blitt kontinuerlig utviklet og foredlet av et stort fellesskap av lidenskapelige utviklere de siste 17 årene. Dette har ført til at det har blitt det mest fleksible og skalerbare CMS der ute, gjenspeiles i dets stadig økende popularitet og er det mest brukte CMS globalt.

Interessert i ny nettside?

La oss ta en prat om hvordan vi kan bidra til å løfte din bedrift til nye høyder.

© 2023 Devhuset AS

| 929 509 358 MVA